Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést adja át Szuzuki Oszamunak, a Suzuki Motor Corporation elnökének a Sándor-palotában 2022. június 8-án
Hirdetés

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kitüntetettet méltató beszédében elmondta: Szuzuki Oszamu hazánk nagy barátja, erős szövetségesünk a Magyarország és Japán közötti gazdasági együttműködés folyamatos fejlesztésében, aki munkája során a magyarok jó hírnevét viszi az egész világon.

A Suzuki akkor döntött magyarországi beruházásáról, amikor egy ilyen döntéshez rendkívüli bátorság és nagyon sok megelőlegzett bizalom volt szükséges; mindez a kommunista diktatúrából menekülő Magyarország számára felbecsülhetetlen értéket jelentett – mondta Szijjártó Péter.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hozzátette: a Suzukinak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy hazánk mára az európai autóipar egyik éllovasa lett, és az Esztergomban évről évre növekvő termelési számok hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország immár a világon a 16. legtöbb autót exportálja egy évben.

Korábban írtuk