Fotó: Karácsony Gergely, Facebook
Hirdetés

Valóban véget ért a Budapesti Corvinus Egyetem 32 oktatóját érintő vizsgálat, az Oktatási Hivatal az eljárás során egy személy vonatkozásában súlyos jogszabálysértéseket állapított meg, és az ellenőrzésekről készített feljegyzést a törvényi határidőig elküldte a BCE rektorának – tájékoztatta a Magyar Nemzetet az OH sajtóirodája. Hangsúlyozták, hogy a személyi adatok védelme érdekében a konkrét személyekről nem adnak részletes információt.

A lap nemrégiben számolt be arról, hogy az OH vizsgálata során 32 oktató foglalkoztatását vették górcső alá, de csak Karácsony Gergely esetében találtak szabálytalanságokat.

Megírták azt is, hogy az OH megállapította: Karácsony tanársegédi kinevezése nem felelt meg az intézményi szabályzatnak, mert nem volt meg a feltételként előírt legalább egy C típusú nyelvvizsgája vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevele. Az adjunktusi kinevezése is szabálytalannak bizonyult, mert Karácsony a rendelkezésre álló dokumentumok alapján nem kezdte meg a doktorjelölti jogviszonyt. A szabályzat szerint a kinevezési feltételek között rögzíteni kellett volna, hogy Karácsony három éven belül létesítsen doktorjelölti jogviszonyt, ellenkező esetben felmentik állásából. Ez azonban a határidőig nem történt meg; később, 2014. augusztus 31-én Karácsony maga kezdeményezte a jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetését.

A cikk folytatása a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

Korábban írtuk