Tatorján István, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese a hírTV-nek elmondta: a III. kerületi Szent-Györgyi Albert Általános Iskola uszodájában a vízfertőtlenítéshez használt klór átfejtése közben klórgáz keletkezett. A medencénél 55 gyerek tartózkodott, őket a kiérkező mentőszolgálat szakemberei megvizsgálták és mérgezés gyanújával a Heim Pál Gyermekkórház toxikológiai szállítottak több mint 20 gyereket.

Az igazgatóhelyettes hozzátette: az iskolát ki kellett üríteni, ez 300 főt érintett. A polgári védelmi kirendeltségvezető szervezésével, illetve a tűzoltók közreműködésével a környékbeli iskolákban, illetve óvodákban kerültek elhelyezésre a gyerekek, a szülőket értesítették. Az iskolába azóta már visszakerültek a gyerekek, illetve folyamatos mérést végzett a polgári védelem veszélyhelyzet-felderítő szolgálata. Károsító hatást már nem mérnek, ezért mehettek vissza a gyerekek az iskolába.

A hírTV munkatársának elmondása szerint személyi mulasztás történt, az iskola vizsgálatot indított. Várhatóan csütörtökön lesz tanítás az intézményben – tette hozzá.

(hírTV)