Az egészségügyi bizottság leszavazta a vizitdíj eltörléséről szóló szocialista indítványt. Mikola István közölte: korábban a kormánypártok több mint 100 esetben szavaztak saját kormányuk ellen az egészségügyi bizottságban, és ez súlyosan sérti a jogbiztonságot.

A politikus elmondta, hogy az MSZP és az SZDSZ a kormány egyetértése ellenére szavaztak meg törvényjavaslatokat, mellyel olyan helyzetet idéztek elő, amivel tovább súlyosbították azt a koherencia zavart, amit már a törvénytervezetben is észlelni lehetett.

Az ellenzéki párt egészségügyi szakpolitikusa beszámolt arról, hogy Vojnik Mária szocialista képviselő felvetése szerint az egész törvénytervezetet a paragrafusok számozásától kezdve újra kell írni. Ezért elképzelhetetlen, hogy december 17-éig egy koherens törvénytervezet álljon össze.

A Fidesz és a KDNP egyedül azokat a szocialista indítványokat támogatta, amelyek a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörléséről szóltak. A kormánypárti többség viszont leszavazta Tóth Károly MSZP-s országgyűlési képviselő módosító javaslatát.

(hírTV)