Hirdetés

Kocsis Máté (Fidesz) frakcióvezető köszönetet mondva az országgyűlési választáson résztvevőknek megjegyezte: a 3 millió 60 ezer embertől kapott szavazat alázatot, munkát és szolgálatot kell, hogy jelentsen a kormánypártok számára. Erre vállalkoztak, és arra, hogy a magyar érdekeket „az év minden napján” megvédjék – fogalmazott.

A választási eredmények szerinte azt mutatják, hogy a magyar választók nem kérnek abból, amit az ellenzék képvisel. Ez nem pártpolitikai kérdés, hanem a béke, a biztonság és az ország jövőjének kérdése – hangsúlyozta.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerint a baloldal tizenkét év alatt eljutott „Gyurcsány Ferenctől Gyurcsány Ferencig”, és egyszerű, egylistás tagozati rendszerben működnek. Van a DK-nak egy zöld tagozata, az LMP, ifjúsági tagozata a Momentumosokkal, „fasiszta tagozat a Jobbikkal”, nosztalgia tagozat a szocialistákkal, és egy „tengeren túli tagozat a Párbeszéd frakciójában” – sorolta Kocsis Máté.

Válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hangsúlyozta: 3 millió 60 ezer ember arra szavazott, hogy folytatódjon az, amit az elmúlt tizenkét évben járvány, valamint gazdasági, migrációs, energia-, és háborús válság idején a Fidesz-KDNP kormány tett.

Korábban írtuk

A gyermekvédelmi népszavazáson pedig a rendszerváltás óta soha nem látott mértékben szavaztak egy irányba az emberek – jelezte.