Fotó: MSZP Facebook-oldala (képernyőfotó)
Hirdetés

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnökét, Korózs Lajost szólította fel lemondásra. Azzal indokolt: Korózs Lajos tavasszal a járvány első hullámában kamuvideót készített, most pedig az Országgyűlés egészségüggyel foglalkozó bizottságának elnökeként kamu halálozási statisztikákat osztott meg, félelmet keltve és alaptalanul riogatva ezzel a magyar embereket.

„Egy világjárvány közepén ennek a fele sem tréfa” – jelentette ki Kocsis Máté, felelőtlennek nevezve Korózs Lajos viselkedését. Szerinte ebben a helyzetben három lehetőség van: Korózs Lajos vagy magától lemond a népjóléti bizottság elnöki posztjáról, vagy szövetségesei visszahívják, vagy pedig nem kizárt, hogy a parlamenti többség maga szerez érvény ennek, amire még nem volt példa.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára azt mondta: a baloldal eddig, ahol csak tudta akadályozta a járvány elleni védekezést, álhírekkel és a kamuvideókkal akarták hitelteleníteni a munkát és kizárólag saját pitiáner akcióikkal vannak elfoglalva, ahelyett, hogy odafigyelnének magyar emberekre. Hangsúlyozta: a Korózs Lajos közreműködésével elkészült kamuvideónak nem lett semmilyen következménye, ami azt jelzi, hogy az MSZP egy következmények nélküli párt.

Hozzátette: Korózs Lajos legújabb akciójában egy 2016-os statisztikát osztott meg közösségi oldalán, amivel az próbálta a bizonyítani, hogy mostanra a koronavírus a leggyakoribb halálok. Arra szólította fel a baloldalt, hogy fejezze be a védekezésben résztvevők támadását.

Korábban írtuk