Hirdetés

Kocsis Máté (Fidesz) arról beszélt, hogy mind a harmadik hullám ellen, mind az újranyitás érdekében vakcinára van szükség. Érthetetlennek nevezte az ellenzék „buta, embereket lenéző, kétszínű kettős beszédét”, azt, hogy bár a parlamentben az oltás szükségességéről beszélnek, azon kívül már elbizonytalanítják az embereket, és „ütik-vágják” az újranyitásról szóló konzultációt.

Kijelentette azt is, hogy ha az ellenzék politikusai nem szavazzák meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását, azzal bevallják: ha rajtuk múlna, nem lenne bértámogatás, adóeltörlés, háziorvosi béremelés, otthonfelújítási támogatás, de a védekezés valamennyi szabálya is megszűnne.

„Fejezzék be az oltásellenes kampányt, az emberélet nem politikai kérdés!” – szólította fel az ellenzéki képviselőket Kocsis Máté.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára úgy válaszolt: a magyar baloldal oltásellenes, a magyar baloldal szerint nem kell oltás az embereknek. Idézte a Momentum szóvivőjét, aki szerint az unió tagjaként együtt kell beszerezni az oltóanyagot. Ez szerinte azt jelenti, hogy ha baloldali vezetése lenne Magyarországnak, akkor a baloldal nem tenne semmit, függetlenül attól, hogy nem jön elég oltóanyag. Miért nem akarnak segíteni a magyar embereknek? – tette fel a kérdést.

Korábban írtuk


Hazugságnak minősítette Gyurcsány Ferenc DK-elnök kijelentését arról, hogy nem érkezett meg minden dokumentáció a kínai készítményhez.

Kocsis Máté később a Facebook-oldalán is közzétette felszólalása egy részletét, amelyhez azt írta: itt a járvány harmadik hulláma. „Ezt a baloldal is tudja, mégsem szavazza meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását” – fűzte hozzá.

A videóban kiemelte: „a legrosszabb álmainkban sem került elő, hogy a valóság elhozhatja mindennapjainkba a harmadik hullámot, de ez mégis megtörtént”. Így van Európa-szerte, így van Magyarországon is. „A vírus senkit nem engedett el” – mondta.

A fideszes politikus teljesen érthetetlennek nevezte a baloldal „oltásellenes, konzultációellenes kampányát”, továbbá azt is, amit a veszélyhelyzet meghosszabbítása kapcsán kommunikálnak. Kocsis Máté szerint azzal, hogy nem szavazzák meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását és a hétfői plenáris ülésen tárgyalt javaslatot, azzal nyugodtan bevallhatják a saját szavazóiknak is, hogy ha rajtuk múlna, nem lenne ágazati bértámogatás.

A nem szavazatuk a hitelmoratórium eltörlését is jelenti, az adó- és járulékcsökkentés eltörlését, a bérleti díj elengedésének megszüntetését. Eltörölnék a háziorvosi béremeléseket, az otthonfelújítási támogatást, de megszűnne a védekezés valamennyi szabálya is – mondta Kocsis Máté.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője arra szólította fel a baloldalt: fejezzék be az oltásellenes kampányukat.

Itt a járvány harmadik hulláma.Ezt a baloldal is tudja, mégsem szavazza meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását.A járvány elleni védekezés nem lehet politikai kérdés!

Posted by Kocsis Máté on Monday, February 22, 2021