Hirdetés

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Városháza tervezett eladásának ügyéről beszélt, idézve a napokban nyilvánosságra került hangfelvételeket, amelyen Bajnai Gordon volt miniszterelnök is hallható. Úgy értékelt: Karácsony Gergely főpolgármesterségének alig egy éve alatt „szőtte át a Bajnai-Gyurcsány-féle polip a fővárosi városházát”. Szerinte Karácsony Gergely alkalmatlan a város vezetésére.

Hangsúlyozta: most ott tart az ügy, hogy a főváros mégis felállít egy vizsgálóbizottságot, ami nagy lépés ahhoz képest, hogy eredetileg hamis hírnek minősítették az ügyet. Hangsúlyozta: az a legmegdöbbentőbb, hogy a baloldal már nem is tart attól, hogy pár nap múlva kiderül, hogy megint hazudott, „hanem hazudnak majd még egyet”.

Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár úgy reagált: nem érti a frakcióvezető megdöbbenését, mert szerinte 2021-ben semmi olyan nem történt, ami az előző két évtizedben „ettől a politikai gárdától” ne történt volna már meg.

Az államtitkár felsorolta, hogy a 1994 és 1998 közötti, illetve 2002 és 2006 közötti baloldali kormányok többek között a bank- és az energiaszektorban milyen cégeket privatizáltak.

Hangsúlyozta: ezeket 2010-től a Fidesz-KDNP-kormánynak kellett visszavásárolnia. Közölte: 2010-től 6093 milliárddal növekedett az állami vagyon, jelenleg 17 ezer 744 milliárd forint, úgy, hogy a kormány közben kifizette az önkormányzatok adósságát, és segített a családoknak is.

Korábban írtuk