Ha a baloldalra hallgatnánk, feleannyi ember lenne beoltva, mint most. Legfőbb ideje, hogy bocsánatot kérjenek!

Posted by Kocsis Máté on Tuesday, March 16, 2021
Hirdetés

Kocsis Máté (Fidesz) a többi között az osztrák kancellár bírálatát elevenítette fel az uniós vakcinaszállításokról, amelyek nemcsak késve érkeznek az egyes tagállamokba, de nem is lakosságarányos az elosztás. Úgy fogalmazott: Brüsszel hibájából félmillió magyar nem kap oltást csak márciusban és áprilisban, vagyis ennyi ember egészségét teszik kockára.

Ezzel együtt a vakcinaszerződéseket is eltitkolják – sérelmezte.

Bírálta az ellenzéket is, amiért szerinte bizonytalanságot kelt az oltással kapcsolatban.

Először a vakcinaregisztrációt támadták, később a vakcinákat vették célba. Pár hete még petíciót is indítottak az egyik engedélyezett vakcina ellen, Gyurcsány Ferenc DK-elnök pedig megkérdőjelezte a miniszterelnöknek beadott oltást is – közölte.

Korábban írtuk

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára úgy fogalmazott: a közös uniós vakcinabeszerzés jó ötlet lett volna, ha nem rontották volna el.

De késve kötöttek szerződést, kis mennyiségre, és ezen rossz szerződéseket sem tartják be a gyártók. A Pfizer a megrendelt mennyiség 9 százalékát szállította le, a Moderna az 5 százalékát, míg az AstraZeneca a 6 százalékát, vagyis nem az a baj, hogy az ország nem rendelt elég oltóanyagot – mondta.

Az államtitkár bírálta Gyurcsány Ferenc DK-elnököt és Jakab Péter Jobbik-elnököt, akik emberkísérletről beszéltek egyes oltások esetében, valamint Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét, aki veszélyesnek és megbízhatatlannak minősítette a keleti készítményeket.