Kocsis Máté (Fidesz) frakcióvezető az ellenzéki felszólalásokat értékelve úgy fogalmazott: a nyáron demagógiában és rágalmazásban sokat fejlődtek.

Hirdetés

Nézd meg, hogyan tette helyre Kocsis Máté Jakab Pétert!

Posted by Fidesz on Monday, September 20, 2021

Azt mondta: a rendszerváltás óta egy olyan korszak volt, amikor a titkosszolgálatokat politikai célra használták, ez a Gyurcsány-korszak volt.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője arról beszélt: a baloldal 52 százalékos államadósággal vette át az országot, és 83 százalékossal adták vissza 2010-ben. Kormányzásuknak már a második évében 9,3 százalékos volt az államháztartási hiány – emlékeztetett.

Hangsúlyozta: míg a baloldal nyolcéves kormányzása alatt 23 500 forinttal emelte a minimálbért, és 2010-ben 73 500 forint volt annak összege, ma azt 200 ezer forintra emelné a kormány.

Korábban írtuk

Kocsis Máté felhívta a figyelmet arra is, hogy idén és jövőre az adócsökkentések összege elérheti az milliárd forintot. Kiemelte még a családi adóvisszatérítést, a 25 éven aluliak szja-mentességét, az új építésű lakások illetékmentességét, valamint a munkáltatói adók csökkentését, és arról is beszélt, hogy a vállalkozások társasági adóját 19-ről 9 százalékra csökkentette a kormány.

Kocsis Máté rámutatott: míg 2010-ben 1600-an, tíz évvel később, 2020-ban 23 ezren jöttek haza Magyarországra.