Kocsis Máté hangsúlyozta: a mostani voksolás azért is sorsdöntő lesz Magyarország életében, mert a szomszédban háború zajlik. Ez pedig új helyzetet teremtett, amelyben „a baloldal megmutatta igazi arcát” – tette hozzá.

Hirdetés

Az egyik döntési lehetőség az országgyűlési választásokon az Orbán Viktor vezette kormány, amely adókat csökkent, béreket emel, munkahelyeket teremt, erős gazdaságot épít, családtámogatási rendszert vezet be és csökkenti a rezsiköltségeket – mutatott rá.

A másik oldalon ezzel szemben a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal áll, amely a „kudarcos múltba visz vissza”, amikor a gazdaság romokban hevert, a rezsit háromszorosára emelték, az összes létező családtámogatási formát megvonták az emberektől, elvették az otthonteremtési kedvezményeket, a 13. havi nyugdíjat, illetve bért, és amikor kórházakat és iskolákat zártak be – sorolta.

Mindebből világos, hogy a Fidesz-KDNP álláspontja szerint Magyarországnak előre kell mennie, nem visszafelé – húzta alá Kocsis Máté, kiemelve: ezért fontos, hogy „ismerve a gyurcsányi kormányzás tragédiáit és kudarcait”, a szavazók a kormánypárti jelöltekre adják voksukat.

A Fidesz frakcióvezetője rámutatott, Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületében Herczeg Zsolt a jó megoldás, hiszen személyében az itt élők olyan képviselőjelöltre szavazhatnak, aki Mezőtúr polgármesterként is bizonyított. Ebben a tisztségében is lelkiismeretes, megbízható, jól felkészült szakemberként ismerhetik, aki számára nincs fontosabb, mint a térség fejlődése – tette hozzá Kocsis Máté.

Herczeg Zsolt (Fidesz-KDNP), a törökszentmiklósi székhelyű 4. számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje arról beszélt: fontosnak tartja, hogy a körzet minden településére eljusson a kampány során. Amennyiben pedig április 3-án bizalmat kap, a térség érdekeit, fejlődését és a mostani találkozások során megfogalmazódott igényeket fogja képviselni, valamint az itt élőket szolgálni a parlamentben – fogalmazott.

Herczeg Zsolt azt mondta: kötelességének érzi munkájával hozzájárulni e vidék előrelépéséhez, ezen belül is különösen a Tiszazug felzárkóztatásához, ahol az önkormányzatok adóbevételei jelentősen elmaradnak a környező városok átlagától. Ugyanakkor 2010 óta polgármesterként dolgozva Mezőtúrért maga is megtapasztalta az elmúlt években a körzet folyamatos fejlődését – közölte. Hozzátette, ezeknek a kedvező folyamatoknak a jövőben is folytatódniuk kell, miközben a helyi társadalom összekovácsolására is hangsúlyt kell fektetni, egyebek mellett a sport és a civil közösségek támogatásával.

Korábban írtuk