Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László, szerk.
Hirdetés

A kormányzat a minisztériumok elhelyezésének racionalizálására készül, így az Igazságügyi Minisztérium a Kossuth térről a Nádor utcába költözik – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap információja szerint a kormányzati terv részeként a Miniszterelnökség Wesselényi utcai, bérelt irodaházában működő főosztályai a tárca Kossuth téri főépületébe költöznek. Ezzel párhuzamosan pedig az igazságügyi tárca – az épület felújítása után – a Nádor utcába települ, melyből az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala egyébként is távozni készült.

A költözések mögött a kormány által elindított bürokráciacsökkentés áll, melynek következő lépése az, hogy a dolgozói állomány elhelyezését újragondolják, mivel a kisebb állományi létszámhoz kevesebb irodaterületre lesz szükség a központi igazgatásban.

Az átszervezés keretében egyes, eddig bérelt irodaházakból kiköltözik az államapparátus, a jelenleg még több helyszínen, de egy hivatalban dolgozók pedig közös tető alá fognak kerülni. Az intézkedés célja, hogy a minisztériumok elsősorban állami tulajdonú ingatlanokban, a Parlamenthez és a Várhoz közel működjenek.

A kormány által elindított program keretében költözött idén év elején a miniszterelnök és hivatala a karmelita kolostor felújított épületébe. A Belügyminisztérium az Országház utca 28–32. és az Úri utca 49–51., míg a Pénzügyminisztérium a Szentháromság tér 6. szám alatt kap helyet, ott ahol a második világháborús pusztító ostrom előtt is működött a tárca. Az épületet az eredeti tervek alapján rehabilitálják.