Komjáthi Imre az ellenzéki párt Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök elhibázott gazdasági válságkezelése miatt tavasszal több százezren került az utcára.

Hirdetés

Közölte, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint októberben 306 ezer ember volt munka nélkül, és 150 ezer ember semmilyen segítséget nem kapott. Ez annak következménye, hogy 2011-ben három hónapra csökkentették az álláskeresési járadékot – fűzte hozzá.

Kifejtette: az eredeti elképzelések szerint 270 napról – kilenc hónapról – 180 napra csökkentették volna a járadék időtartamát, de akadt „Orbán Viktornak húsz bátor embere”, aki még ezt is sokallta és három hónapra javasolta csökkenteni az álláskeresési járadékot.

Komjáthi Imre szerint pénzt kell adni az embereknek; 80 százalékos bértámogatás kell járjon – munkájuk megtartása mellett – nettó 180 ezer forintig azoknak, akik elbocsátás előtt állnak.

Korábban írtuk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az MSZP továbbra is követeli, hogy emeljék kilenc hónapra és nettó 100 ezer forintra az álláskeresési járadékot – hangoztatta. Javaslata támogatására szólította fel azokat a képviselőket, akik még a parlamentben vannak a „húsz bátor ember” közül, példaként Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert és Rogán Antalt, a miniszterelnök kabinetfőnökét említette.