Fotó: MTI (archív, illusztráció)
Hirdetés

A Fidesz összegzése szerint ugyanakkor Magyarország több pénzzel és emelt fővel zárhatja az EU-csúcsot. A magyar kormány és Orbán Viktor sikeres tárgyalása valódi dühöt, illetve egymásnak is ellentmondó nyilatkozatokat váltott ki baloldalon.

„Az önkormányzatok közvetlenül jussanak EU-s forrásokhoz, hogy a kormány ne tudja azokat ellopni” – már az őszi önkormányzati választások óta ezzel kampányol az ellenzék, élén Karácsony Gergellyel, aki, miután főpolgármester lett, párttársát, Jávor Benedeket bízta meg Budapest brüsszeli képviseletével. „Zajlik a 2020 utáni hétéves EU-s költségvetési ciklus tárgyalása, aminek során azt akarják elérni, hogy növekedjen a települések számára elérhető források összege” – hangoztatta kinevezése után az Azonnali.hu-nak Jávor.

A hétvégi maratoni tárgyalássorozaton azonban hiába fogadták el az EU költségvetését, nyoma sincs annak, hogy megvalósulna Karácsony ígérete – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet. Jávor Benedek a lap megkeresésére azt hangoztatta, hogy a hétvégi csúcson csupán az ­uniós költségvetés elfogadásáról volt szó, a támogatások, pályázatok elosztásának konkrét módjáról nem, erről csak ősszel kezdődnek meg az egyeztetések. Kérdésükre, hogy mit remél a tárgyalásoktól, Jávor meglehetősen óvatosan fogalmazott. – Rajta vagyunk, hogy eredményeket érjünk el, de csak ekkor fogjuk látni, hogy sikerült-e javítani az önkormányzatok ­uniós finanszírozási feltételein – mondta.

„Az EU-csúcson született megállapodás a magyarok számára pénzügyi és erkölcsi siker. Magyarország több pénzzel és emelt fővel zárhatja az EU-csúcsot. A miniszterelnök ismét következetesen kiállt a nemzeti érdekekért és elérte, hogy hazánk a tervezettnél hárommilliárd euróval több pénzt kapjon” – összegzett közleményében a Fidesz. Eszerint Magyarország ígéretet kapott arra is, hogy a bevándorláspártiak által kiprovokált és a hazug Sargentini-jelentésre alapozott igazságtalan 7-es cikkely szerinti eljárást le fogják zárni.

Korábban írtuk

– Nem mondunk le arról sem, hogy a magukat civilnek nevező, de valójában politikai tevékenységet végző szervezeteket el kell zárni az uniós pénzcsapoktól, mert az uniós pénzeket a migráció szervezésére és a tagállamok nemzeti szuverenitásának lebontására használják. Európának és Magyarországnak most a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk hely­reállítására, a munkahelyek védelmére és új munkahelyek teremtésére kell fordítania minden erőforrását – írták.

A nagyobbik kormánypárt szerint ugyanakkor a magyar baloldal ­ezúttal is gyalázatosan viselkedik. Mint fogalmaztak:

„Gyurcsánynétól kezdve a szocialistákon át a Momentumig most is a nemzeti érdekek ellen dolgoznak és Magyarország ellen áskálódnak. Ők akkor lennének elégedettek, ha Magyarország kevesebb pénzt kapna és feladná a nemzeti érdekeit pénzügyekben, valamint gazdaság- és bevándorláspolitikában is.”

A teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.