Korábban többször fordult a lap a fővárosi önkormányzathoz azzal kapcsolatban, hogy mennyit változott a főpolgármester mellett dolgozó szakértők, tanácsadók havi juttatása tavalyhoz képest. Karácsony Gergely ugyanis rendre úgy nyilatkozik, hogy „a kivéreztetett fővárosi önkormányzatnál” semmire nem jut forrás. Amikor legutóbb megkeresték a fővárost a tanácsadók illetményével kapcsolatban, azt a választ küldték, hogy a kért adatokat korábban már kiadták a Magyar Nemzetnek. Márciusban egy teljes listát kaptak a tanácsadók, főtanácsadók fizetéséről, fizetésemeléseikről.

Hirdetés

Az erre vonatkozó adatokból – amely a 2021. január 1. és a 2022. február 1. közötti időszak tanácsadói kifizetéseiről szól – viszont kiderült: a legtöbb esetben jelentősen emelkedett a főpolgármester tanácsadóinak fizetése.

Akadtak olyanok is, akiknek ötven vagy akár száz százalékkal is nőtt a havi fizetésük: Jávor Benedek ugyan nem tanácsadó, de ő is jelentős pénzhez jut a baloldali vezetésnek hála, hiszen ő a főváros brüsszeli képviseletének vezetője, és az adatok szerint már 990 ezer forintért vezeti a főváros brüsszeli irodáját. Illetményfejlesztésben részesült többek között Misetics Bálint lakhatási és szociális főtanácsadó, aki kilencszázezer forintért ad szociális tanácsokat a főpolgármesternek. Akadtak 27, 32, 50 és 99 százalékos emelések is a tanácsadói listában. Volt, akinek nem változott a fizetése: Korányi Dávid diplomáciai tanácsadó jobbára New York-i otthonából, távmunkában továbbra is kilencszázezer forintért végzi a munkáját.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk