Hadházy Ákost súlyos etikai vétség miatt hatszázezer forintos bírság megfizetésére kötelezte a Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) országos másodfokú etikai bizottsága (OMEB). A Mediaworks Hírcentruma birtokába került határozatban kifejtették, hogy az áprilisi választáson Zuglóban induló baloldali országgyűlési képviselőt azért sújtják a minimálbér háromszorosát kitevő pénzbírsággal, mert parlamenti mandátumával összeegyeztethetetlen tevékenységet végzett. 

Hirdetés

Ugyanis – mint a határozatban írták – törvény tiltja, hogy az aktív országgyűlési képviselők kereső foglalkozást végezzenek, márpedig az állatorvosi szolgáltatói tevékenység annak minősül.

Emiatt Budai Gyula fideszes honatya tett panaszt a MÁOK elnökénél, etikátlannak nevezve, hogy míg Hadházy a vagyonnyilatkozata szerint szünetelteti az állatorvosi tevékenységét, azt egy társas vállalkozás keretén belül mégis tovább folytatja. A kormánypárti képviselő a levelében azt állította, hogy Hadházy Ákos a nevét viselő vállalkozás mellett a Szekszárdi Központi Állatkórházban folytat állatorvosi tevékenységet. Állítását Budai a NÉBIH-től kapott kisállat-útlevél nyilvántartásának adataival támasztotta alá, valamint egy Hadházy által 2021 februárjában kiállított kórlappal. Az OMEB határozatában szereplő kimutatás szerint a baloldali politikus a hivatali ideje kezdetétől a tavalyi év április 29-ig összesen 616 darab kisállat-útlevelet rendelt. Ezért pedig Hadházy díjazásban részesült.

A határozatban kiemelték, hogy Hadházy Ákos nem cáfolta a panaszos által becsatolt kórlap valódiságát, így azt az OMEB is valódinak fogadta el, és bizonyítékként értékelte. Ezek alapján megállapították, hogy a politikus folyamatosan, az alkalmi helyettesítésen, illetve konzultáción jóval túlmutatóan végezte a tevékenységét a Hadházy Vet Kft.-ben. A baloldali képviselő egyébként a Facebookon is megosztott az állatorvosi tevékenységét ábrázoló tartalmakat.

Korábban írtuk

A teljes cikket IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvashatja el.