Fotó: demokrata.hu/képernyőfotó
Szijjártó Péter nyitóbeszéde az éghajlatváltozásról szóló, 2018. december 12-i parlamenti politikai vitán. A külügyminiszter mögött az ellenzék üresen hagyott székei…
Hirdetés

Az Országgyűlés ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülése szerdán határozatképtelen volt, a kormány, valamint a Fidesz és a KDNP képviselői nem vettek részt a tanácskozáson.

A nagyobbik kormánypárt a rendkívüli parlamenti ülést követően az MTI-hez küldött közleményében emlékeztetett: december 12-én az ellenzék ugyanebben a témában hívta össze az Országgyűlést.

Az ülést akkor megtartották, de egyetlen ellenzéki képviselő sem vett részt rajta. A Fidesz-KDNP képviselői viszont ott voltak – idézi fel a közlemény.

„Ez is azt mutatja, hogy az ellenzék kezdeményezése komolytalan” – fogalmaz a Fidesz.

Reakció arra, hogy az ellenzék rendkívüli ülést kezdeményezett

A környezetvédelem ügye fontosabb annál, mint hogy az ellenzék üres kampányakcióvá silányítsa.Reakció arra, hogy az ellenzék rendkívüli ülést kezdeményezett a klímavédelem ügyében.

Gepostet von Dömötör Csaba am Mittwoch, 18. September 2019

A környezetvédelem sokkal fontosabb annál, minthogy az ellenzék üres kampányakcióvá silányítsa

Számunkra fontos a környezet védelme – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebook-on szerdán közzétett videójában. Dömötör Csaba kiemelte: sokkal fontosabb kérdés ez annál, minthogy az ellenzék üres kampányakcióvá silányítsa.

Az államtitkár ezt az ellenzék által összehívott, határozatképtelennek bizonyult rendkívüli ülésre reagálva közölte.

Dömötör Csaba azt mondta: megszokhattuk, hogyha kampány van, az ellenzék különböző parlamenti vitanapokat kezdeményez. Most is ezt tették a klímavédelem ügyében.

Az államtitkár szerint teljesen egyértelmű, hogy egy komolytalan kampányakcióról van szó. Mindenekelőtt azért, mert az ellenzék ugyanebben a témában már egyszer kezdeményezett parlamenti vitát. Azon részt vettek a Fidesz-frakció és a kormány tagjai is, de az ellenzéki képviselők végül nem jelentek meg.