Változatlanul óriási az érdeklődés az Új Széchenyi Terv iránt. A többször utánnyomott, már harmadik kiadásban megjelent Pályázati kézikönyvet az országjáró körút egyes állomásain és az információs pontokon is folyamatosan keresik a lehetséges pályázók.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ezért a Könyvtárellátó Kht. közreműködésével az ország nagyobb településeinek könyvtáraiba juttatja el a kiadványt. A 20 megyei és fővárosi könyvtáron túl a kézikönyv hamarosan elérhetővé válik az országos szakkönyvtárak és a felsőoktatási központi könyvtárak mindegyikében, valamint további 316 városi könyvtárban is. A helyben olvasható anyag egyes részeiről a könyvtári szolgáltatások részeként fénymásolatot is készíthetnek az olvasók. A könyvtári hálózatban így mindenki számára hozzáférhetővé válnak a pályázati lehetőségek és az ezekhez kapcsolódó hasznos tudnivalók.

Az érdeklődők továbbra is felvilágosítást kaphatnak a fejlesztéspolitikai rendszert érintő kérdésekben a regionális fejlesztési ügynökségek ügyfélszolgálatain és a kormányablakokban. A Pályázati kézikönyv elolvasható és teljes egészében letölthető az Új Széchenyi Terv honlapjáról (http://ujszechenyiterv.gov.hu/palyazati_kezikonyv). Ugyanitt megtalálható a kiadvánnyal rendelkező könyvtárak tételes listája is.