Konzervatív forradalmat tart szükségesnek hazájában Götz Kubitschek német publicista, könyvkiadó, politikai aktivista, aki Deutschland 2018: a széttépett ország címmel csütörtökön Budapesten, a Terror Háza Múzeumban tartott előadásán beszélt erről.
 

Fotó: Kiszelly Zoltán/Facebook


Fotó: Kiszelly Zoltán/Facebook

Azt mondta: az államot „ki kell szabadítani a pártok karmaiból”, hogy a döntések ne a pártok és a mögöttük álló lobbicsoportok érdekeit szolgálják, hanem a társadalomét, valamint helyreálljon a jog és a rend. Egyben kérlelhetetlen fellépést sürgetett azokkal szemben, akik 2015-ben milliónyi migráns beengedésével káoszt teremtettek.
    
Götz Kubitschek közölte: az a tény, hogy sok fiatal szakember érkezik legálisan a német munkaerőpiacra, stabilizálást jelent, ugyanakkor hozzájárul a kibocsátó államok ingataggá válásához. 
    
A dolgozni tudókat és akarókat „szerencselovagok, lusták és bűnözők is követik” – jegyezte meg.
      
Azt mondta, Németország máig nem tudott megbirkózni a Wilkommenskultur, a befogadás kultúrájának következményeivel, sem azzal a ténnyel, hogy kormányzati szinten szegték meg a fennálló szabályokat.
    
Akik ezt a veszedelmet okozták, még mindig hivatalban vannak – jegyezte meg Götz Kubitschek. 
    
Mint mondta, a népnek minden körülmények között származási és sorsközösségnek kell maradnia, hozzátéve, hogy a ma már csak relatív homogenitású Németországban a németek többségének megőrzése és az alkalmazkodni akaró és tudó migránsok integrációja a cél.
    
Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint Németországnak láthatóan az a célja, hogy a jogalkotással és -alkalmazással, beruházásokkal nagy hadsereg kiépítése nélkül váljon „Európa urává”. 
    
Véleménye szerint Berlin a törekvéseit úgy próbálja érvényesíteni, hogy „mindig valamilyen európai összérdekről beszélnek, de a végén mindig a németek pénztárcája lesz vastagabb”. Úgy fogalmazott: Helmut Kohl egykori kancellár számára „személyes ügy is volt, hogy Európa keleti fele felszabaduljon”, aktívan törődött a régióval, utódairól azonban ez már nem mondható el. 
    
Schmidt Mária szerint 2015-ben, a migráció kezelésénél stratégiai hibát vétett a helyzettel mit kezdeni nem tudó német politikai elit, amelynek ma nem tetszik, hogy az 1945 óta stabil, de elszürkült pártstruktúrát felbolygatta a mondanivalóval és támogatottsággal bíró Alternatíva Németországnak (AfD).