Korábban nyolcan érdeklődtek, de már csak hatan vannak versenyben az új kormányzati negyed felépítésére és működtetésére kiírt tenderen.

A Népszabadság szerint az Infopark Fejlesztési Zrt. és a spanyol Sedesa cég lépett vissza, miután az előminősítés után megismerték a kiírás részletes feltételeit – ezekkel szerintük a beruházás nem teljesíthető, hazárdjátéknak tűnik, egyebek mellett a túl közeli átadási határidőt kifogásolták.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság továbbra is azt tervezi, hogy december 10-én szerződést kötnek a kiválasztott kivitelezővel. Jövő héten értékelik egyébként első körben a jelentkezők ajánlatait.

Eközben folyamatosan készítik elő a minisztériumok mostani épületeinek eladását. A 31 építmény értékesítéséből körülbelül 107 milliárd forint bevételre számít a kormány. Tervezik a földművelésügyi tárca székházának átépítését is, ahová a Miniszterelnöki Hivatal költözik majd – nemzetbiztonsági okok miatt a tervezésre pályázaton kívül a Mérték Építészeti Stúdió kapott felkérést, 158 millió forintért.

(hirtv.hu, FH)