Fotó: MTI/Varga György, archív
Hirdetés

A negyedik ciklusát töltő kormánypárti városvezető kifejtette, újabb lendületet adnak majd a gazdasági és turisztikai fejlesztéseknek, tovább kívánják javítani a polgárok által igénybe vehető egészségügyi és szociális szolgáltatások színvonalát, tovább dolgoznak a városi infrastruktúra megújításán, támogatják a fiatalokat és a civil szervezeteket, zöldebbé teszik a települést, megőrzik Körmend közbiztonságát, és nem utolsó sorban az önkormányzat költségvetésének stabilitását.

Bebes István a részletekről szólva kiemelte, komplex idegenforgalmi fejlesztéseket valósítanak meg a Rába-parton, ennek tervei már készen vannak; megkezdik a Batthyány-kastély külső homlokzatának és belső tereinek felújítását, gazdag kulturális és közösségi programokat szánva az épületegyüttesnek.

Folytatják a körmendi kis- és középvállalkozásokat támogató programot, ugyanakkor fontosnak tartják a betelepült nagyvállalatok, mint például az Egis Gyógyszergyár fejlesztési igényeinek kiszolgálását is.

Emlékeztetett Bebes István arra, hogy az elmúlt ciklusban több mint 20 milliárd forintnyi működőtőke érkezett a városba, lehetőséget teremtve a fejlesztésekhez.

A városi infrastruktúra megújításáról szólva kitért arra, hogy folytatni kívánják a városi közúthálózat felújítását, Körmend nyugati részén egy új körforgalmú csomópont kialakítása is szerepel a terveik között, és zajlik az M8-as gyorsforgalmi út Körmendet elkerülő szakaszának építése is.

A polgármester elmondta, hogy a Rába-parti városban tovább kívánják építeni a biztonságot szolgáló köztéri kamerarendszert, a „Zöld város” projekt jegyében pedig újabb zöldfelületek, közösségi terek, sportpályák és játszóterek újulhatnak meg