Az MSZP szerint kizárólag a vagyonosok járnak jól a miniszterelnök által bejelentett családpolitikai intézkedésekkel, amelyekkel „a rabszolgatörvény” kudarcát kívánja eltakarni a kormány.

Korózs Lajos: A halál CSOK-ja, reagálás Orbán 7 pontjára#mszp #hueu

Gepostet von MSZP am Montag, 11. Februar 2019

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón úgy értékelt: semmi másról nincs szó, mint arról, hogy a kormánypártok látják, az ellenzék offenzívában van, hogy melléfogtak a rabszolgatörvénnyel, hogy elveszítettek közel 500 ezer szavazót, és próbálnak most olyan ígéreteket tenni, amelyek a valóságalapja „nulla felé konvergál”.

Szerinte az oligarchák és a „ner-lovagok” feleségei nemcsak adót nem fognak fizetni, hanem egyre több kedvezményt is fognak kapni a közösből.

Elmondta, már az előző parlamenti ciklusban bejelentették a bölcsődei férőhelyek 18 ezerre bővítését és azt, hogy 2016-ra nem lesz Magyarországon olyan település, ahol nincs bölcsőde.

Ebből a 18 ezerből ezer férőhelyet hoztak létre – tette hozzá. A lehetetlen kategóriájába sorolta, a most ígért 70 ezer új férőhelyet 2021-ig. 

Korózs Lajos a tízmillió forintos hitelt adósságcsapdának tartotta, mivel vélhetően 17 évig kell törlesztenie azt egy családnak, ha ötvenezer forintos törlesztőrészlettel számolnak, és az első gyermek megszületése után csak meghosszabbodik a törlesztés ideje.

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bővítéséről közölte, a magas jövedelműeknek szeretnének olyan befektetési portfóliót kínálni, amelynek révén a második, harmadik lakást is megvehetik azért, hogy a saját zsebüket tömjék.

Rámutatott, korábban, amikor bővítették a csok igénybevételének lehetőségét, akkor drasztikusan emelkedtek az ingatlanárak, pár hónap múlva pedig az albérletárak is.

Szerinte egy hétszemélyes autó 11-13 millió forint között van, és ha a nagycsaládosok 2,5 millió forintot kapnak az autóvásárláshoz, akkor is hozzá kell még tenniük mintegy 10 milliót.

A nagyszülői gyed kapcsán azt firtatta, hogy annak összegét az anyuka, vagy a nagyszülő jövedelme alapján állapítják meg.

A szocialisták a családvédelmi akciót támadják, de a migránsok támogatásait sorra megszavazzák – reagált a Fidesz-frakció Korózs Lajos (MSZP) nyilatkozatára.

A szocialisták semmit sem változnak. Kormányzásuk alatt is csak elvettek a gyermekes családoktól és ellenzékben sem szavazták meg soha a családtámogatásokat. Most is az az első nekik, hogy a családvédelmi akciót támadják, miközben az Európai Parlamentben egymás után szavazzák meg a migránsoknak szóló támogatásokat – írták.