Korózs Lajos úgy fogalmazott, a kabinetnek a zsebébe kell nyúlnia, mert az árak az egekben vannak.

Hirdetés

Kiemelte, az élelmiszerárak 7,8 százalékkal emelkedtek júniusban az előző év hasonló időszakához képest. Példaként említette, hogy a friss gyümölcs 40 százalékkal, a sertéshús 17 százalékkal, a cukor 14 százalékkal, a liszt 8 százalékkal, a kenyér és a tej pedig 7-7 százalékkal drágult.

Az MSZP ennek kompenzálására továbbra is 6,5 százalékos nyugdíjemelést sürget januárig visszamenőleg, továbbá ismételten kezdeményezi a nettó bérnövekedés figyelembevételét a nyugdíjemelésnél – fejtette ki Korózs Lajos.

A szocialista politikus szólt arról is, szükségesnek tartják a 100 ezer forint alatti nyugdíjak felzárkóztatását, az átlag alatt kereső nyugdíjasokat pedig egyszeri 20 ezer forintos juttatással segítenék a koronavírus-járványra tekintettel.

Korábban írtuk

Korózs Lajos aláhúzta, a kormány szándékaival ellentétben nem négy évre elhúzva, hanem azonnal folyósítani kellene a 13. havi nyugdíjakat.

Az MSZP képviselője megjegyezte, jelenleg 640 ezer embernek nincs háziorvosa, ezért elengedhetetlennek tartják, hogy a kormány érdemben foglalkozzon ezzel a problémával, és egyebek mellett új bértáblát alakítson ki az érintetteknek.

Brutális élelmiszerárak, elértéktelenedő nyugdíjak.

Korózs Lajos: Brutális élelmiszerárak, elértéktelenedő nyugdíjak.Az MSZP azt javasolja továbbra is, hogy 6,5%-kal emeljék meg a nyugdíjakat januárig visszamenőleg, az elszabadult árak miatt. A 13. havi nyugdíjat pedig egy összegben kell kifizetni, hiszen 4 év alatt mintegy 400-440 ezer nyugdíjas ezt már nem kaphatná meg. Az egészségügyi dolgozók bérét pedig a MOK javaslata alapján rendezni kell sürgősen!

Gepostet von MSZP am Mittwoch, 15. Juli 2020