Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke szombati online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy minden szociális ágazatban dolgozónak is – függetlenül munkahelye fenntartójától – meg kell kapnia azt az ötszázezer forintos egyszeri juttatást, amelyet az egészégügyben dolgozóknak már eljuttattak.

Hirdetés

A politikus szerint a kormánypárt nem hivatkozhat arra, hogy erre nincs költségvetési forrás, mert „ha van Semjén Zsolt vadászati kiállítására 52 milliárd forint, akkor legyen 45 milliárd forint a szociális ágazatban dolgozókra is”.

Korózs Lajos elmondta, az intézkedés 90 ezer embert érintene. Meg kellene kapniuk az egyszeri juttatást a bentlakásos idősotthonban, az idősek nappali ellátásában és az otthoni segítségnyújtásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban, a gyermekjóléti szolgálatban, továbbá a hajléktalan- és fogyatékosellátásban, továbbá a szenvedély- és pszichiátriai betegeket gondozóknak.

Az ellenzéki párt ezen kívül követeli, hogy mindenhol legyen elegendő és minőségű védőfelszerelés. Korózs Lajos kitért arra, számtalan panasz érkezik pártjához arról, hogy nem mindenhol biztosítottak a járványügyi védekezéshez szükséges védőfelszerelések.

Korábban írtuk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szocialista politikus kijelentette azt is, hogy a szociális ágazatban dolgozókat is megilleti a százszázalékos táppénz, ha munkavégzésük alatt fertőződtek meg.