A koronavírus-járvány ideje alatt is megjelentek a nyerészkedők, akik akkor a védőfelszerelések és a lélegeztetőgépek beszerzésein kerestek rengeteg pénzt – írja közleményében az MSZP álmentőssel készített videójának hőse, Korózs Lajos.

Hirdetés

Sajtóhírek alapján Szlovéniában a kétes eszközbeszerzések már kormányválságot idéztek elő, mivel Orbán Viktor barátjának a kormányában ismét felütötte a fejét a korrupció – fröcsögi Korózs.

Irányított pályáztatás, kétes közvetítő cégek, túlárazott lélegeztetőgépek, amelyek még így is feleannyiba kerültek, mint amiket a magyar kormány vásárolt – írja a szocialista politikus.

Tekintettel a külföldi esetre éppen itt az ideje annak, hogy a magyar kormány tételesen elszámoljon, hogy mire és mennyit költött a veszélyhelyzet ideje alatt. Budapest ezt már megtette, ugyanez elvárható a kormánytól is – állítja a szoci politikus. 

Korábban írtuk

„Az MSZP már kezdeményezte, hogy egy parlamenti bizottság vizsgálja a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos kormányzati döntéseket, amelynek keretében a kormány tagja (sic!) beszámolhatnak többek között a lélegeztetőgépek 300 milliárdos beszerzéséről is” – írja az alany és az állítmány rendezése nélkül Korózs.

„Az MSZP úgy gondolja tisztázni kell, hogy Orbán fürkészei és portyázói mit is csináltak pontosan” – firtatná az igazság bajnoka. „Továbbá a vizsgálóbizottság munkája hozzájárulhat a jövőbeli kihívások sikeresebb kezeléséhez, amivel több emberi életet lehetne megmenteni. Ennek a célnak az elérésére a Fidesz nem mondhat nemet, ezért elvárjuk a kormánypárti 133 bátor ember támogatását a testület felállításához” – zárja sorait Korózs Lajos.