Fotó: MTI, szerk.
Hirdetés

Ha lennének, tudná, hogyan lehet kezdeményezni a bizottság összehívását. Az ülésszakok között az országgyűlési bizottságok – az eseti és vizsgálóbizottságokat kivéve – akkor tartanak ülést, ha azt a Házbizottság, a házelnök vagy a bizottság tagjainak legalább egyötöde írásban kéri. Ez a Házszabály 108. szakasz (3) bekezdésében található – áll a közleményben.

Felhívom a figyelmét, hogy a házszabályban nem szerepel a sajtó útján való üzengetés mint lehetőség – világosítja fel a szoci politikust Kósa Lajos.

Tény, hogy eddig semmilyen szabályszerű kérelem nem érkezett a bizottsághoz. Azonban ellenzéki ügyetlenkedés ide vagy oda, az Amerikai Egyesült Államok és Irán közötti konfliktusról, valamint a magyar katonák helyzetéről való tájékozódást rendkívül fontosnak tartom. Emiatt holnap reggel 8 órára a Honvédelmi Minisztériumban kezdeményeztem egy találkozót Benkő Tibor honvédelmi miniszter és a bizottság tagjai között, ahol az üggyel kapcsolatos kérdéseinket feltehetjük a miniszternek. Remélem, ön is el tud jönni – zárul a közlemény.