Verbálisan teljesen ki tudja sajátítani egy nagy párt az európai uniós támogatásokat. Aki felelős vezetőként olyan képtelenséget mond, hogy egy nemzeti program pártpolitikai, annak nincs helye a kormányban – mondta az InfoRádiónak Kósa Lajos.

A Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere Varju László sajtótájékoztatójára reagált; a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára azt mondta, hogy nem elbizonytalanítani kell az európai uniós forrásokra pályázó önkormányzatokat, civil szervezeteket és cégeket, hanem meg kell erősíteni őket abban, hogy a válság idején is folytatódjanak a beruházások.

Annyiban teljesen átpolitizált a fejlesztéspolitika Magyarországon, hogy kapuzárási pánik van a szocialistáknál, és minden pénzre le akarnak szerződni, hogy az – ha jó, ha nem – az elvtársaknak jusson – vázolta Kósa Lajos. Hozzátette: nem tudja, ez értelmes-e dolog vagy sem, de szerinte úgysem lesz belőle semmi, bár nem a szándék miatt, hanem azért, mert nem engedi az ország helyzete.

Debrecen polgármestere szerint az esetek 70-75 százalékában igaz az a kijelentés, hogy egy szocialista önkormányzat többet kap és nagyobb eséllyel pályázhat a brüsszeli támogatásokra. Ilyen mértékben igaz, hogy a szocialista kormány a hozzá közel álló önkormányzatoknak, tervezeteknek, pályázóknak kedvez, de ez nem azt jelenti, hogy a pénzek háromnegyedét is ők kapják – szögezte le Kósa Lajos.

(InfoRádió)