A CitizenGo köszöni mindenkinek, aki aláírta a genderszakok állami támogatásának megszüntetése érdekében létrehozott petíciójukat.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A CitizenGo csapata e-mailben mondott köszönetet azoknak, akik támogatták a magyarországi genderszakokkal kapcsolatos petíciójukat.

Október 16-án hatályba lépett a genderszakokat megszüntető kormányrendelet, amely kimondja: „Hatályát veszti a 139/2015. (VI. 9.) Korm. rendelet 3. mellékletében foglalt táblázat 115. sora.„ Ez a sor jelölte a társadalmi nemek szakot a mesterszakok jegyzékében

– emlékeztetnek e-mailjük elején.

Hozzáteszik, a genderszakok állami támogatásának megszüntetésével egyidőben felkerült a listára a Családpolitika és humán  szakpolitikák gazdaságtana elnevezésű szak, ahol ”a remény szerint a genderideológia elemei nélkül folyhat oktatás a családokról, a férfiak és nők szerepeiről, problémáiról, kihívásairól, és sok másról„.

Az e-mail végén köszönetet mondanak mind a 16 ezer 857 magyar aláírónak, illetve ”külföldi barátainknak is, hogy megosztották tapasztalataikat a magyar kormány tagjaival a náluk jellemzően pont a genderszakokon megjelent, mára egyre elterjedtebb genderelméletek gyakorlati következményeiről„.