Fotó: MTI/Molnár Edvárd
Magyar rendőrök a Tompa-Kelebia határátkelő magyar oldalán 2020. február 6-án
Hirdetés

A migránsok sikeresen meghiúsított, illegális határátlépési próbálkozása kapcsán február 7-én délután Karl Nehammer osztrák belügyminiszter közleményben mondott köszönetet Magyarországnak a külső határ remek védelméért, és a hatóságok közötti jól működő egyeztető mechanizmusért. 

„Időben tájékoztatást kaptunk és szoros kapcsolatban állunk a magyar kollegákkal. A magyar és szerb hatóságok konzekvensen védik a határt, ezzel megakadályozva a migránsok továbbjutását Közép-Európába. A cél az illegális migránsok külső határ előtti megállítása és a származási országokban való biztonságos helyzet kialakítása, hogy az emberek el se induljanak a veszélyes útra”

– mondta Nehammer, miután telefonon beszélt magyar partnerével.

„Ausztria számára is világos prioritás az illegális migrációval szembeni küzdelem és a határok védelme. Emiatt folyamatosan osztrák rendőröket is biztosítunk, akik főleg az észak-macedón és görög határon küzdenek az embercsempészek ellen. Továbbra is ébernek kell maradnunk, tekintettel a feszült görögországi helyzetre. Fontos, hogy ne szállítsák a migránsokat a szigetekről a szárazföldre” – fogalmazott az osztrák belügyminiszter.

korábban írtuk