Kovács Zoltán, az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője szombaton kora este a Facebook-oldalán azt írta: az operatív törzshöz napközben beérkezett információk szerint az ünnepi rendezvények – a rossz időjárási körülmények ellenére – augusztus 20-án is biztonságosan zajlottak le. Az Országházban a Szent Koronát 18 óráig 5920-an nézték meg. A napközbeni budapesti programokon a rossz idő ellenére is több tízezren vettek részt.

Hirdetés

Országosan szombaton 414 rendezvényt szerveztek: ezek közül 334 állami, illetve önkormányzati, 55 kulturális, 7 a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó, valamint 18 más jellegű. Este 6 óráig 204 rendezvény ért véget, 133 folyamatban van, 46 nem kezdődött el, míg 31 elmaradt.

Az egész országban a legnagyobb rendben, rendőri intézkedés nélkül zajlanak az ünnepi programok – hangsúlyozta Kovács Zoltán. Az operatív törzs vezetője felidézte: ahogy korábban jelezték, a 21 órára tervezett tűzijátékot elhalasztották. A tervek szerint a tűzijáték új időpontja jövő szombat, 21 óra.

Kovács Zoltán ismét mindenkit arra kért, hogy a Szent István-napi rendezvényekről és az időjárási körülményekről részletesen tájékozódjon a programsorozat applikációján vagy honlapján, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján és a média híradásain keresztül.

Korábban írtuk