Fotó: facebook.com/Kovács Zoltán
Hirdetés

Kovács Zoltán írásában hangsúlyozta, amennyiben Hollandia veszélybe akarja sodorni állampolgárainak életét azáltal, hogy átpolitizálja a koronavírus elleni oltóanyagokhoz való hozzáférést, ezt szabadon megteheti. Ezzel szemben Magyarország kiemelten kezeli állampolgárai életének megmentését és a vírus terjedésének lassítását – szögezte le.

Mint emlékezetetett, a napilap online kiadásának az orosz fejlesztésű Szputnyik V nevű oltóanyag magyarországi beszerzésével összefüggésben megjelent cikke arra világít rá, hogy a magyarországi arányoknak miért fele Hollandiában az egy főre eső beoltottsági arány, messze elmaradva valamennyi uniós ország mögött, Lettországot és Bulgáriát leszámítva.

A szóvivő Szerbia példáját említve közölte, Magyarország déli szomszédját nem fékezte a közös uniós oltóanyag-beszerzési rendszer, és nem kellett zöld jelzésre várnia az Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA) a tömeges oltás megkezdéséhez.

„Szerbia a globális oltási versenyben a vezetők közé tartozik. Hogyan került oda? Az orosz Szputnyik V oltóanyag segítségével” – fogalmazott.

Korábban írtuk

Magyarország lépése a holland cikk szerzőjének állításával ellentétben nem minden megfontolás nélküli. Közegészségügyi hatósága alaposan tesztelte az orosz vakcinát és jóváhagyta annak használatát – tette hozzá Kovács Zoltán.