Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Iskolások a lelátón a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország – Anglia mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2022. június 4-én
Hirdetés

Az angol válogatott ismét letérdelt a gyepen a sípszót megelőző néhány másodpercben, mellyel a rasszizmus elleni tiltakozásukat szerették volna kifejezni. A gesztus hitelességét a világon, így Magyarországon is sokan vitatják.

A vendégjátékosok térdelése alatt a stadionban hallható gyerekzsivaj nem hagyott alább, ezt sokan úgy értelmezték, hogy a magyar gyerekszurkolók a nemtetszésüket fejezték ki az angolok politikai akcióját illetően. A brit sajtóban ez az olvasatt futótűzként terjedt el, a magyar gyerekeket kirekesztőnek bélyegezve.

Erre reagált úgy Kovács Zoltán, hogy idiótának nevezett mindenkit, aki a gyerekeket hibáztatja bármiféle politikai megnyilvánulást emlegetve.

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár ezek után tweetjében gratulált a magyar válogatottnak az 1-0-ás győzelemért, és megjegyzete, a meccset a helyszínen követő 35 ezer gyerek tapsot érdemel.

Korábban írtuk

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.