Hirdetés

Úgy fogalmazott, Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke ismét kompromittálta magát, és bebizonyította, nem ér fel az uniós biztos szerepéhez. Közölte: a biztos a magyar sajtószabadságról semmit sem tud, és hazudik, mert Soros György embere. Kovács Zoltán szerint Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa is teljességgel hasztalan a tagállamok számára a világjárvány idején.

Kiemelte: a két uniós biztos az ideológiai meggyőződése alapján végzi munkáját, ami aláássa az Európai Bizottság hírnevét. Továbbra is követeljük Vera Jourová lemondását – zárta üzenetét Kovács Zoltán. Didier Reynders pénteken Brüsszelben azt mondta: ahogy minden tagország esetében, Magyarország számára is fontos, hogy a törvény- és alkotmánymódosítások elfogadását széleskörű vita előzze meg.

A magyar alaptörvény módosítására vonatkozó javaslattal összefüggésben megjegyezte: noha ez tagállami hatáskörbe tartozik, a tagországoknak tiszteletben kell tartaniuk a nemzetközi emberi jogi kötelezettségeiket és a hatályos uniós jogszabályokat. Vera Jourová kijelentette: a média magyarországi helyzetét érintően komoly aggályok merülnek fel a szólásszabadság, valamint a független média munkafeltételeit illetően.

Korábban írtuk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés