Hirdetés

Kovács Zoltán egy lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón emlékeztetett: 32 nap van még a választásokig, így tart az országjárás, amely – mint mondta – mindig kiváló alkalom arra, hogy őszintén beszéljenek a célokról és az azok megvalósítását fenyegető veszélyekről, illetve a választás tétjéről.

Azt mondta: tragikus aktualitást ad a hajósi eseménynek és a választási kampánynak az, ami a szomszédban történik, hiszen – miután Oroszország megtámadta Ukrajnát -, ott háború van. Az államtitkár szerint ilyen körülmények között a megfogalmazott politikai célkitűzésekben felerősödik az, ami az elmúlt 12 évben is vezette a magyar kormány tevékenységét: Magyarország és a magyar emberek az elsők. Ez pedig azt követeli meg, hogy az egyébként „minden irányból áramló dezinformációk, a félremagyarázott és a tudatosan félrevezető hírek, illetve híresztelések közepette”, a kormány megőrizve higgadtságát, a lehető legjobb, a magyar emberek érdekeit és biztonságát szolgáló döntéseket tudjon hozni – fogalmazott.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: a legfontosabb cél, hogy a lehető legrövidebb időn belül helyreálljon a béke. A politikus arról is beszélt, hogy a kormány elítéli azokat a rendkívül felelőtlen nyilatkozatokat, amelyeket a magyar baloldal az elmúlt időszakban tett, nyilvánvalóvá téve, hogy – semmibe véve a biztonsági szempontokat és a magyar érdekeket – katonákat, illetve fegyvert is küldene egy konfliktuszónába, illetve egy szomszédos országba.

Kovács Zoltán szerint ezt a felelőtlenséget nem először látják, hiszen a magyar baloldal az elmúlt 12 évben minden egyes elemét támadta és tagadta a jobboldal politikájának és célkitűzéseinek. Amikor a kormány tagjai az elmúlt évek eredményeiről beszélnek, illetve a háború és a béke helyreállításának kihívásairól, valamint az elérendő célokról, akkor nyilvánvaló, hogy a baloldal felelőtlen kormányzása nem lehet cél senki számára, „nem fordulhatunk vissza egy ilyen kudarcos korszakba, hanem előre kell tekinteni”.

Bányai Gábor, Bács-Kiskun megye 5. számú választókerületének országgyűlési képviselője elmondta: „nagyon bosszantja, hogy a baloldal főjelöltje el tudná fogadni, ha Magyarország belekeveredne a kialakult konfliktusba, és a magyar emberek fiait háborúba küldené”.

Korábban írtuk