Kovács Zoltán hangsúlyozta: Magyarország sok elismerést zsebelt be családbarát politikája miatt, amely egyre több házasságot és gyermekszületést eredményezett.

Hirdetés

Ugyanakkor a magyar családpolitika nem mindenhol aratott osztatlant tetszést. Most a pedofilokat büntető és a gyermekeket védelmező új törvény miatt verik félre a harangokat Európában – mutatott rá az államtitkár.

Kovács Zoltán idézte Orbán Viktor miniszterelnök legújabb szamizdatját, amelyben a kormányfő azt írta: a véleményhegemóniára törekvő liberálisok összefogtak Magyarország ellen, és elferdítették a törvény szellemét és betűjét, amelynek lényege a gyermekek védelme.

Az államtitkár aláhúzta: fontos megnézni a tényeket a jelenlegi helyzetben. Kiemelte: Magyarország Alaptörvénye kimondja, hogy minden gyermeknek joga van a fizikai, mentális és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz. Az alaptörvény kilencedik módosítása pedig rögzíti a gyermek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, valamint biztosítja, hogy a Magyarország alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelésben részesülhessen.

Korábban írtuk

„A parlament ugyanebben a szellemben kedden elfogadott egy új törvényt, amely tovább erősíti a gyermekek védelmét” – mutatott rá Kovács Zoltán. „Ahogy vártuk, a liberális gondolatrendőrség azonnal erőteljes tűz alá vette a törvényt” – tette hozzá.

Aláhúzta: a jogszabály jó okkal tiltja a homoszexualitás és a nemváltoztatás népszerűsítését kiskorúak számára.

„Úgy gondoljuk, meg kell védenünk gyermekeink szexuális fejlődését” – írta. „Egyúttal hiszünk benne, hogy bizonyos tartalmakat csak a megfelelő korban lehet ismertetni a gyermekek egészséges pszichológiai és mentális fejlődése érdekében” – fűzte hozzá.

Ahogy azt Orbán Viktor is jelezte, a törvény nem sérti az európai eszméket és jogszabályokat – hangoztatta Kovács Zoltán. Azt pedig a bírálók igyekeznek elhallgatni, hogy az új törvénynek köszönhetően szigorúbb büntetések vonatkoznak a szexuális bűncselekmények elkövetőire, és a gyermekek további védelme érdekében létrejön a pedofil bűnelkövetők jegyzéke – mutatott rá.

Az államtitkár kiemelte: a törvény nem hoz újdonságot, csak fokozza egy sérülékeny csoport védelmét, ráadásul nem szól bele a 18 év fölöttiek életébe és szexuális gyakorlatába.

Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök megfogalmazta: az Európa jövőéért – a gyermekekért – zajló vita elkezdődött, és Magyarország kész megvédeni álláspontját – emlékeztetett Kovács Zoltán.