🔴Szabó Tímea vs Rétvári Bence🔴Hazugság vs Valóság.A baloldal folytatja a hazudozást, a hergelést, a halálkampányt, a "stadionozást" és a többi sületlenséget, amit hétről hétre elmondanak a Parlamentben.

Posted by Számok – a baloldali álhírek ellenszere on Tuesday, March 16, 2021
Hirdetés

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvánnyal összefüggésben nemrég azt nyilatkozata, hogy ő már novemberben látta, nagy baj lesz.

Mégsem tett azért, hogy megvédje az embereket és megfékezze a járványt. Ehelyett még focimeccset rendezett, bevezette az ingyenes parkolást, elvette az önkormányzatok adóbevételeit és milliárdokat ajándékozott a „haveroknak” – mondta.

„Most ott tartunk, hogy Orbán Viktor nemtörődömségének, hanyagságának köszönhetően az orvosoknak kell dönteniük arról, hogy ki kerülhet lélegeztetőre és ki nem” – jelentette ki.

Azt mondta, Csehország és Nagy-Britannia után Magyarországon haltak meg lakosságarányosan, 100 ezer főre vetítve a legtöbben a világon a járványban.

Korábban írtuk

Ez Orbán Viktor járványteljesítménye – értékelt.

Azzal vádolta a kormányt, hogy visszatartja az uniós vakcinákat, hogy azt lehessen hazudni: Brüsszel miatt nincs oltás. Bírálta a kínai vakcina magas árát is, úgy vélte: a „haverok offshore cégein” keresztül a kormánypártiak zsebébe vándorol a pénz.

Orbán Viktor le akarja tenni a fegyvert a járvány ellen – napirend előtti felszólalásom a parlamentben #Párbeszéd

Orbán Viktor le akarja tenni a fegyvert a járvány előtt – napirend előtti felszólalásom a parlamentben #Párbeszéd

Posted by Szabó Tímea on Tuesday, March 16, 2021

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint a miniszterelnök azt látta novemberben, hogy az uniós vakcinabeszerzési program hibás, mert elutasítja a világ egyik feléről érkező oltásokat.

Most márciusban egyre több ország látja ugyanazt, amit a magyar kormányfő látott tavaly novemberben – tette hozzá, jelezve, hogy Magyarország volt az első az EU-ban, ahová kínai és orosz oltás is érkezett.

Felhívta a figyelmet arra: Magyarország az EU-ban – Málta után – a második a beoltottak arányát tekintve, amely már meghaladja a 13 százalékot. Azt mondta, az ellenzék oltásellenes, és minél több bizonytalanságot akar kelteni, ezért tagjai mindent és annak az ellenkezőjét is állítják.

Egy éve arról beszéltek egy kamuvideóra hivatkozva, hogy túl sok kórházi ágyat készítettek fel a koronavírusos betegek fogadására, most pedig keveslik az ágyakat, korábban azt mondták, hogy nincs elég lélegeztetőgép, most pedig azt mondják, sok van és drága, azt mondják kevés a vakcina, de elutasítják a keletről jövő oltást – sorolta.

Úgy értékelt: ez mutatja, mennyire súlyos helyzetben lenne Magyarország, ha a baloldal kormányozna.