Kövér László az országos szakmai tanulmányi és a szakma kiváló tanulója versenyek dobogós helyezettjeinek és felkészítőiknek rendezett emléklapátadó eseményen úgy fogalmazott, a mostani, vészterhesen forrongó világban a magyarság legfontosabb döntése, hogy boldog békeidőket akar élni. Békét, amelyben a munka alakítja az életünket és nem a háború, mivel alkotómunka csak béke idejében teljesedhet ki és hozhat gyarapodást – mondta.

Hirdetés

Ennek alátámasztásaként az 1867 és 1914 közötti, boldog békeidőknek nevezett korszakot említette, amikor Budapest városmagja a historizáló építészeti műfaj világélvonalába került.

Az, hogy ki milyen pályát tud befutni, függ az ember készségeitől és képességeitől, a tehetségtől és a befektetett munkától, a jól felhasznált időtől és lehetőségektől, a segítség elfogadásától és a tanítás befogadásától, valamint az őt körülvevő közösségektől is – mondta Kövér László.

A díjazottakat méltatva kiemelte, hogy kemény munkával verekedték be magukat a legjobbak közé, indulásuk nagyszerű volt, „s ha a folytatásra tekintünk, mindenhol komoly lehetőségeket, nagy ígéreteket látunk”.

Korábban írtuk

Kövér László azt kívánta, hogy a fiatalok „fussák meg a szakmai pályájukat úgy, hogy teljes életet élhessenek, és gyarapítsák családjukat éppen úgy, mint közös hazánkat”.