Hirdetés

Jakab Pétert (Jobbik) már felszólalása elején félbeszakította Kövér László házelnök, amiért a jobbikos pártelnök Deutch Tamás fideszes EP-képviselőt „hosszú hajú ficsúrnak” nevezte. Kövér László azt mondta a meglepett Jakabnak:

Képviselő úr, mérsékelje magát! Ne sértesegessen olyanokat sem, akik a teremben vannak, olyanokat meg pláne, akiknek nem áll módjukban válaszukban kikérni maguknak ezt. Hogy jön ön ehhez, hogy bárkit, egy európai parlamenti képviselőt így minősítsen? Szedje össze magát, és kezdje újra! Különben el fogom venni öntől a szót, előre figyelmeztetem! Elegem van a modortalanságaiból. [Jakab közbeszól: Megy az idő!] Visszaadom a szót, kezdheti elölről, mert nem sikerült az első kezdés, próbálja meg még egyszer!

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Jakab Péter felszólalásában azt kifogásolta, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselője, Deutsch Tamás szerinte „lepanelprolizott” mindenkit, aki egyszerű, hétköznapi módon él. Ezek az emberek tisztességesen dolgoznak, és nem urizálnak a kisemberek pénzéből, mégis megalázzák őket – fogalmazott. Jakab hőbörgésével szemben Deutsch Tamás a Telexnek pontosan azt mondta (éppen Jakab Péter párizsis fotói kapcsán):

„Jakab nem gasztronómiai élményekről számol be, hanem azt a politikai marketing patikamérlegen kimért látszatot akarja kelteni, hogy ő egy panelproli. Hozzáteszem, mielőtt bárki félremagyarázza, hogy én panelben nőttem föl, tudom, miről beszélek. De Jakab kimondottan azt a hamis látszatot akarja kelteni, hogy ő egy boy next door, egy virtigli átlagember, és neki csak ennyi fér bele, a milliós képviselői fizetése, a szolgálati autója és a pártja által fizetett személyi sofőrje ellenére.”

Korábban írtuk

Jakab felszólalásába tovább göngyölte a panelprolis témát, közölte, szerinte leprolizzák a kórházi dolgozókat, akik azért túlóráznak rossz körülmények között, hogy az ország túlélje a járványt, a tanárokat, akiket védettség nélkül küldtek vissza az iskolákba, és azokat is, akik elveszítették az állásukat, mert nem segített nekik a kormány.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára kifejtette: a járvány közepén vagyunk, a védekezésnek van egy gazdaság- és munkahelyvédelmi dimenziója is. A komplex gazdaságélénkítő és munkahelyeket védő, teremtő program szakpolitikai kezdeményezéseivel a legkiszolgáltatottabbakat igyekeznek védeni – jelentette ki.

Hangsúlyozta: azonban ezek egyikét sem támogatta az ellenzék, és amikor dönteni kellett, hogy támogatja-e a szükséges intézkedéseket, nem tette, az eszközbeszerzéseknek is ellene ment, a védekezésben részt vevőket és az oltási programot is támadta, valamint a keleti vakcinák ellen hergelte az embereket.