Fotó: MTI, archív, szerk.
Fotó: MTI, archív, szerk.
Hirdetés

A közleményben támogatásukat fejezik ki a határon túli magyarok érdekében indított aláírásgyűjtéssel kapcsolatban, de szerintük az ügy érdekében az országnak csatlakoznia kellene az Európai Ügyészséghez:

„Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a napokban jelentette be, hogy a kormány aláírásgyűjtést indított a határon túli magyarok érdekében. A kezdeményezés lehetővé tenné, hogy a nemzeti kisebbségek is pályázhassanak uniós forrásokra. A Liberálisok támogatják a kormány törekvését, amely nagyobb autonómiát biztosíthatna a nemzeti kisebbségek számára. Az aláírásgyűjtés azonban csak akkor lenne hiteles, ha a kormány az uniós források átláthatósága, ellenőrizhetősége mellett is elköteleződne, és hazánkat csatlakozná az Európai Ügyészséghez” – fogalmaznak.

Fodor Gábor gittegylete aztán keménykedni kezd, és azt írja:  

„Követeljük, hogy a kormány a nemzeti kisebbségek érdekében indított aláírásgyűjtés mellett kötelezze el magát a források elköltésének átláthatósága, az elszámoltathatóság mellett, és csatlakoztassa Magyarországot az Európai Ügyészséghez!”

Legyen végre átlátható és ellenőrizhető az EU-s pénzek elköltése❗️➡️ Ez csak úgy lehetséges, ha hazánk végre csatlakozik…

Gepostet von Liberálisok am Mittwoch, 31. Juli 2019