Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala (kpernyőfotó)
Hirdetés

„CSAK ÍGY TOVÁBB GERGŐ SŐT NÉHA KISSÉ KEMÉNYEBBEN, MERT ŐK SEMMIT ÉS SENKIT NEM KÍMÉLNEK !!!” – idézte a lap Karácsony Gergely egyik szimpatizánsának kommentjét a főpolgármester Facebookon közzétett bejegyzése alól, amelyben a városvezető arról írt, hogy a miniszterelnök tavaly 150 milliárd forintnyi bevételt vett el a magyar településektől. Beszédes példája ez a hozzászólás annak a jelenségnek, hogy a baloldali politikusokat leghűségesebb – a kormányellenes kommunikáció által felhergelt – követőik egyre radikálisabb kijelentésekre sarkallják, amelyeket a tervezett előválasztásra való tekintettel a baloldali jelöltek meg is tesznek, tudva, hogy a felvezető versenyen csak az elkötelezett baloldaliak voksolnak majd, ezért nekik kell imponálni.

Ennek fényében talán az sem véletlen, hogy a magát korábban visszafogott, kompromisszumkész politikusként beállítani szándékozó Karácsony Gergely is, mielőtt hivatalosan bejelentette volna indulását az előválasztáson, otromba megjegyzést tett a miniszterelnökre.

Meg is kapta a remélt pozitív reakciót követőitől a főpolgármester. Egy másik felhasználó a személyeskedő kijelentésre már azt írta: „Mind a 133 bátor kutyának, haverjainak, köpcöséknek rácsok mögött a helye.” Egy további baloldali szimpatizáns pedig a remélt politikai siker érdekében a budapestiek életének ellehetetlenítésére kérte a főpolgármestert: „Azonnal kezdjétek el ritkítani a BKV járatokat és ahol lehet vágni a szolgáltatásokat. Kommunikáljátok, hogy a kormányzati megvonások miatt. Ha kell vágjátok a szolgáltatást és költsetek kommunikációra, hogy ez a kormány miatt van. Kampány év van. Ebből értenek az emberek” – vélekedett Karácsony Gergely önjelölt tanácsadója.

A cikk folytatása a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

Korábban írtuk