Bayer Zsolt beszédével indult útjának a március 15-i Békemenet.

Az Echo TV műsorvezetője a Napi aktuális című műsorban beszélt előzetes várakozásairól, illetve a menet hangulatáról.

Elmondta, hogy számára az is elég lett volna, ha megismétlik az első méretét és hangulatát, azonban az is elképzelhető, hogy ezt most túlszárnyalták. 

Képernyőfotó: echotv.hu


Képernyőfotó: echotv.hu

Kár lenne tagadni: maga az ötlet a hódmezővásárhelyi vereség után fogalmazódott meg. Ennek kapcsán jött az ijedtség, a riadalom, ezért gondoltuk úgy, hogy megcsináljuk – kezdte Bayer Zsolt. 

Az elsődleges üzenet az volt, hogy mutassuk meg magunkat. 

Itt vagyunk, van egy jobboldali közösség, az ilyen, az ekkora és ekkora erőt képvisel. 

Most is azért jöttek el ennyien, azért volt ilyen jó a hangulat, mert ez a politikai közösség most nagyon meg akarta mutatni, hogy itt van, megkerülhetetlen, óriási erőt képvisel és kéretik minket nem leírni.  

A Békemenet után úgy gondolja, Hódmezővásárhely kifejezetten jót tett. A teljes és biztos győzelem tudatában eltespedt közösség volt. Hódmezővásárhely viszont olyan mozgósítóerővel ért fel, amit százmilliárdokból csinálhattuk volna meg – fogalmazott Bayer Zsolt.

Hozzátette: hogy Európa milyen nyomás alatt áll, és ennek a nyomásnak ma Közép-és Kelet- Európa és elsősorban a V4-ek, ezen belül is elsősorban Magyarország az, ami ellenáll, ez nem kampány, ez a rögvalóság. Ebben élünk, ha valaki nyitott szemmel jár és hallgatja a híreket, akkor nem igaz, hogy ezt nem látja. Ez a választás tétje is. 

A Békemenetről itt olvashat bővebben, illetve megtalálható Bayer Zsolt teljes beszéde is.

A teljes beszélgetés:



(Echo TV)