Sorra jelennek meg az interneten az amatőr felvételek a Dunaszerdahely – Slovan meccsről. Az egyik közeli felvételen a magyar szektorban álldogáló szurkolókat mutatják, közvetlenül a szlovák kommandósok rohama előtt. A Ferencváros Szurkolók Szövetségének alelnöke azt mondja: a legdurvább támadás azonban ezután következett, miután a szlovák rendőrök kiszorították a szurkolókat a stadionból, ahol már nem voltak kamerák.

„Ott ugyanazt folytatták, amit bent elkezdtek, csak brutálisabb formában. Viperákkal a még földön fekvő embereket ütöttek-vertek. Ezt próbáljuk bizonyítani, erre próbálunk újabb bizonyítékokat szerezni” – mondta Boros Bánk Levente, a Ferencváros Szurkolók Szövetségének alelnöke.

A szurkolók demonstrációt is tartanak szombaton a Külügyminisztérium előtt, mert úgy érzik, a kormány nem védte meg a magyar drukkereket.

A helyi hangosbemondó többször felszólította a szurkolókat, hogy tartózkodjanak mindenféle szlovákellenes rigmustól, amit be is tartottak és tényleg nagyon sportszerűen biztatták a csapatukat. A DunaTv munkatársa úgy tapasztalta, a stadion mintegy 10 ezer fős közönségét és a pályán várakozó játékosokat is demoralizálta a rendőrtámadás.

Bastrnak Tibor, Révkomárom polgármestere, aki maga is a helyszínten tartózkodott, elmondta: a tribünről nem látott semmi arra utalót, hogy a nézők a támadás előtt hergelték volna a rendőröket.

„Értetlenül álltunk a történtek előtt. Slovan drukkerek ültek körülöttem, ők sem értették először, hogy mi történik” – tette hozzá a polgármester.

Elmondása szerint a szlovák közvélemény megosztott. Úgy véli, nem lenne szabad nemzetiségi kérdést csinálni az esetből, és ezért nekik, politikusoknak kell tenniük.

(Közbeszéd/dunatv.hu)