A napokban arról írt az MSZP egykori kommunikációs igazgatója, Kerényi György új munkahelye, az amerikaiak által finanszírozott Szabad Európa Rádió honlapján, hogy a magyarországi dollároldalhoz a külföldi pénzek nagy része Soros György milliárdostól jöhetett, méghozzá Bajnai Gordon volt kormányfő közreműködésével. Kerényi konkrétan így fogalmazott:

Hirdetés

„A Bajnai Gordon által leszervezett pénz valós forrását továbbra sem árulja el senki (bár a neve a támogatásról szóló megbeszéléseken sem került elő, de mindenki tényként kezeli, hogy nagyrészt a Bajnaival jó kapcsolatban lévő Soros Györgytől érkezett), a pártok versengésében felhasznált támogatás egy civil szervezethez jött.”

A Nemzeti Információs Központ múlt héten közzétett beszámolója szerint ugyanakkor „megerősítést nyert, hogy a külföldről érkező pénzügyi forrásokkal kapcsolatba került cégek megbízott félként szerepelnek egyes ellenzéki pártok kampánybeszámolóiban is”. Mint köztudott, hozzávetőleg négymilliárd forint érkezett a magyar ellenzékhez egy Svájcban bejegyzett alapítványon és a Korányi Dávid által vezetett Action for Democracy nevű amerikai szervezeten keresztül.

Ezen a ponton vált érdekessé egy a Magyar Nemzet birtokába került dokumentum, amely a dollárbaloldal intézője, Karácsony Gergely volt tanácsadója, Korányi Dávid hivatalos külföldi látogatásait tartalmazza a 2019–2022-es időszakból.

Ezek tehát azok az utak, amelyeket Korányi a fővárosi adófizetők kasszájából finanszírozott. Összesen nyolc ilyen szerepel a táblázatban, de ezek közül egy érdekes most szempontunkból, egy 239 793 forintos, háromnapos müncheni látogatás.

2022. február 18. és 2022. február 20. között került ugyanis sor egy biztonságpolitikai konferencián történt Korányi-látogatásra a bajor tartományi fővárosban, amely a Főpolgármesteri Hivatal kimutatásában kissé magyartalanul szerepel: „Hivatalos látogatás Münichben. (Security Conference 2022.)”.

A müncheni biztonságpolitikai konferencián Karácsony Gergely főpolgármester is ott volt, közösségi oldalán akkoriban így számolt be az eseményről: „A hétvégén a világ legrangosabb nemzetközi biztonságpolitikai fórumán, a Munich Security Conference-n vettem részt”. Karácsony egy panelben szerepelt az isztambuli és a varsói polgármesterekkel, a videófelvételek tanúsága szerint Korányi tolmácsolt neki.

A világ számos választott vezetője között egy befolyásos, nem megválasztott személy ugyanekkor, ugyanott számos politikussal készített közös képet: Alexander Soros. A milliárdos tőzsdespekuláns fia idén is a konferencia úgynevezett tanácsadó csapatának a tagja volt.

Bár Alex Soros éppen Karácsony Gergellyel és Korányival nem készített nyilvános fotót, mégis nehezen elképzelhető, hogy Korányi háromnapos müncheni tartózkodása alatt elkerülték volna egymást.

Alex Soros egy másik szálon mindenképpen kapcsolható a Korányi-féle Action for Democracyhez. Ugyanis még a Twitter-oldalán is megosztotta a dollárbaloldal botránya mögött álló szervezet egyik reklámját. Mint ismert, ezt a felhívást a New York-i Times Square-en is kivetítették, ráadásul a Twitterre maga Alexander Soros is kiírta az akció mottóját: „Segíts a magyaroknak választani.” Mindemellett pedig Kati Marton, a pénzgyűjtés egyik szervezője Soros Györggyel és fiával vállaltan szoros kapcsolatot ápol, amit egy 2018. márciusi fénykép is bizonyít.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Korábban írtuk