Fotó: MTI/Illyés Tibor
Kubatov Gábor, a Fidesz országgyűlési képviselője interjút ad a közmédiának Budapesten 2021. augusztus 24-én
Hirdetés

Kubatov Gábor a lap szombati számában megjelent interjúban rámutatott, hogy a kampány látszólag a múltról fog szólni, de valójában a jövőről. Arról, hogy kitől mit várhatnak a választók az eddigi teljesítmények alapján.

Arra a kérdésre, hogy mik azok az eredmények, amelyeket leginkább hangsúlyoznának a választók előtt, a jobban teljesítő gazdaságot, az alacsony munkanélküliséget és a biztonságot említette, hozzátéve, hogy a sokat szidott oktatási és egészségügyi rendszerekre is rekordösszegeket költ ma az állam, az átlagbérek csaknem a kétszeresére emelkedtek, és közben megőrizték a nyugdíjak vásárlóértékét is.

Kubatov Gábor szerint egyértelmű, hogy mi történne abban az esetben, ha a baloldal kerülne hatalomra. „Karácsony Gergely egy német lapnak nyilatkozva el is szólta magát arról, hogy beengednék a migránsokat. Lebontanák a kerítést, csak idehaza ezt azért nem mondják ki őszintén, mert a kampányban ez nekik rossz téma. Az is egyértelmű, hogy adót emelnének, és a munkaalapú társadalom helyett visszahoznák a segélyezésre épülő rendszert. Ott fogják folytatni, ahol annak idején Gyurcsány Ferenc abbahagyta” – fogalmazott a pártigazgató.

Arra a kérdésre, hogy az önkormányzati választások után mekkora a veszélye annak, hogy az összekapaszkodó baloldal legyőzheti a Fideszt, Kubatov Gábor hangsúlyozta, hogy 2019-ben megnyerték az önkormányzati választást. „Ha azt az eredményt átfordítanánk egy parlamenti voksolás eredményére, a Fidesz egy-két mandátum híján kétharmadot kapott volna. Nyilván fájó, hogy elvesztettük Budapestet, de Tarlós István így is több szavazatot kapott, mint korábban” – emelte ki.

Arra a felvetésre, hogy az online térben való kommunikációban mintha előrébb tartana a baloldal, Kubatov Gábor úgy vélte: a kormánypárti politikusok ebben az élen járnak, ugyanakkor két területen fejlődniük kell. „Egyfelől a konzervatív sajtó le van maradva a közösségi kommunikációval, másfelől a polgári oldal követői egyelőre nem érzik sajátjuknak a kommentháborút, pedig bármilyen furcsa is, ez a modern csatatér” – mutatott rá, kiemelve: „úgy gondolom, a mieink is harcba fognak szállni, mert a kormánypártok szimpatizánsai fel vannak háborodva a baloldali álhírterjesztésen és hírhamisításon”.

A járvány alatt mutatott politikai teljesítményről szólva úgy vélte, hogy a vírus elleni harc őket igazolta a baloldallal szemben. „Hazánkban szűntek meg elsőként a szigorú korlátozások, nálunk indult újra a gazdaság, a normális élet, a gyerekek iskolába járhattak, jó példaként szolgálva, hogy csak a vakcina jelent megoldást” – hangsúlyozta Kubatov Gábor.

Korábban írtuk