Vizoviczki Lászlótól semmilyen támogatást nem kapott a Fidesz – jelentette ki a Magyar Időknek Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója.Az N1TV csütörtökön ügyészségi dokumentumokra hivatkozva írt arról, hogy Vizoviczki levélben kért segítséget a politikustól szabadlábra helyezése érdekében a kampányban nyújtott segítségért cserébe.


    
Kubatov Gábor a hírre reagálva a Magyar Idők online kiadásának azt mondta, talán két alkalommal találkozott a vállalkozóval, egy óvodai rendezvényen, majd a Ferencvárosi Torna Club elnökeként beszélt vele. Utóbbi megbeszélést egy országos médiaügynökség vezetője hozta tető alá az üzletember kezdeményezésére. Két téma merült fel: be szeretett volna fektetni a sportba és a Fradiba, amitől a klub elhatárolódott, a másik témát pedig, nem sokkal a West-Balkán szórakozóhelyen történt tragédia után, a fiatalok biztonságos szórakozása érdekében szükséges teendők jelentették.
    
Hangsúlyozta, hogy Vizoviczki Lászlótól semmilyen támogatást nem kapott a Fidesz.

– Csak emlékeztetnék mindenkit, hogy kétharmaddal nyertük az országgyűlési választásokat, a győzelmet semmilyen körülmény nem fenyegette, semmiféle segítségre nem szorultunk rá – fogalmazott.
    
Kitért arra, hogy a szóban forgó levelet az akkor éppen előzetes letartóztatásban lévő férfi ügyvédje juttatta el hozzá. A dokumentumot huszonnégy óra leforgása alatt eljuttatta a bűnüldöző szervekhez.

– Nem is tehettem mást, nincs takargatni valóm, nincs mitől tartanom – jegyezte meg a lapnak Kubatov Gábor. – Ezeket a tényeket szívesen megosztottam volna a Jobbik lakájmédiájával is, ám őket az igazság láthatóan nem érdekelte, a médiumot csupán a lejáratási szándék vezérelte.

Hozzátette: az alvilági körök rendre megkörnyékezik a politikai döntéshozókat, hogy különböző lobbiérdekeket érvényesíteni tudjanak.

Magyar Idők, MTI, fotó: Demokrata/Somfai Sándor, archív