Az újság azt írja: Sódor István, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője gyakorlatilag szétzúzta, ízekre szedte az elsőfokú ítéletet, melyet számtalan ponton hibásnak talált.

A lap szerint ha a Legfőbb Ügyészség után a Fővárosi Ítélőtábla is meglapozatlannak találja az indítványt, akkor a teljes bizonyítási eljárást meg kell ismételni.

bíróság

A Fővárosi Bíróság több mint két éven át tárgyalta Kulcsár Attila és társainak ügyét, mire meghozta a nem jogerős ítéletet 92 tárgyalási nap és körülbelül 200 tanú meghallgatása után.

Az ügy iratai mintegy 150 ezer oldalt tesznek ki, ebből Kulcsár Attila vallomása 600, az írásba foglalt elsőfokú ítélet pedig mintegy 800 oldal.

Kulcsár Attilát, az ügy elsőrendű vádlottját nyolc év börtönre, 10 év közügyektől való eltiltásra és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélték.

Öt év letöltendő börtönbüntetést kapott Kerék Csaba, a Britton volt vezetője bűnsegédként elkövetett sikkasztás és pénzmosás miatt, 177 millió forintos vagyonelkobzást is elrendeltek ellene.

A büntetőügy harmadrendű vádlottját, Rejtő E. Tibort, a K&H Bank volt vezérigazgatóját ugyanakkor felmentették a bűnsegédként elkövetett sikkasztás vádja alól.

(hirado.hu/Magyar Nemzet)