Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, eredeti pompájában tündököl Ferencváros egyik fő nevezetessége, a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc plébániatemplom, miután nemrégiben befejeződött az épület külsejének rekonstrukciója.

Az Ybl Miklós tervezte Bakáts téri római katolikus templom évtizedek óta lesújtó látványt nyújtott, megfeketedett, romos falain még a háborúk nyomai is látszottak. Szerencsére elpusztítani nem sikerült annak idején ezt az impozáns neoromán stílusú építményt, így nemrégiben lehetőség nyílt arra, hogy eredeti állapotának megfelelően helyreállítsák. 

A főként az épület külsejét érintő munkálatok több mint egy éve, 2018. április 4-én indultak el, és nemrégiben fejeződtek be. Az eltelt időszakban felújították a homlokzat téglás és kőburkolatos részeit, a tetőszerkezetet, a toronysisakot, a templomkertet és az altemplom egy részét is.

Bakáts téri templom

Európa büszke zsidó-keresztény gyökereire. 🇭🇺 Budapest az otthonunk. ❤ Ferencváros büszke a 140 éves templomára a Bakáts téren. ⛪ Most újították fel, még az átadás előtt gyertek velem egy belső sétára… #otthonferencvarosban 💚 #mivagyunkaferencvaros 🇳🇬

Közzétette: Dr. Bácskai János – 2019. augusztus 15., csütörtök