A háromnapos rendezvény egyik legnagyobb látványossága az úgynevezett Big Air Bag lesz: az állandó légbefúvással rendelkező párnát annak idején a hollywoodi kaszkadőrök igényeihez igazítva alakították ki, és tőlük vették át később a szabadstílusú sportok kedvelői – mondta el telefonon az MTI-nek Pákozdi József, a kiállítás sajtófelelőse. Mint hozzátette: a különleges sporteszköz nem csupán a gyakorlást teszi biztonságosabbá, de lehetőséget ad a sportolóknak a legvadabb és egyben a leglátványosabb figurák kipróbálására is.

A reggel tíz órától este hatig látogatható kiállítás kísérőeseményei idén négy nagy csoportra – téli-, street-, indoor és outdoor sportokra – oszlanak. A téli hangulatról az ingyenes korcsolyapálya fog gondoskodni, amely ötletes megoldásokkal behálózza a kiállítás egész területét. A vállalkozó szellemű látogatók az ezer négyzetméteres lesikló-, és sífutópályán is kipróbálhatják magukat.

A street sportok esetében a bicikliseké lesz a főszerep. A kiállításon helyet kap egy korlátokkal, lépcsőkkel felszerelt biciklipálya, ahol kerékpártesztelésre is lesz lehetőség. Az outdoor sportok kedvelőit mászó-, és jégfal várja, a kevésbé merész, vagy csupán más jellegű mozgásra vágyó látogatók pedig a fitnesz, illetve cardio gépeket kiállító részlegben találhatnak kedvükre való elfoglaltságot.

Az idei rendezvényen a tél művészi oldala is megmutatkozik: a november 18-ai nyitónapon jégszobrászok kezei között kelnek életre a hatalmas jégtömbök, amelyek különleges látvánnyal gazdagítják majd a kiállítást. A jégfaragási technikát pedig maguk a látogatók is kipróbálhatják.

A Budapesti Vásárcsarnokban a Hó-Show-val párhuzamosan a gasztronómiai élménnyel kecsegtető Ízek és Borok kiállítás, az egészséges életmód jegyében rendezett Spa és Wellnes, valamint a technikai sportok kedvelőinek szóló Terepzóna elnevezésű kiállítás várják az érdeklődőket.

(MTI)