Kunhalmi Ágnest keményebb fából faragták annál, hogy a könnygáz megállítsa – derül ki az Atv-nek tudósító szoci képviselő tegnap esti produkciójából.

Kunhalmi emlékezetes bejelentkezéssel ajándékozta meg a televíziónézőket a csütörtöki tüntetésről. A szoci politikus úgy indított némi köhécselés közepette:

Elnézést, csak én könnygázt még sose nyeltem. (…) Itt vagyok, Egon úr

– szólította meg a stúdióban döbbenten ülő és nagyon aggódó Rónai Egont, majd beszámolt Kossuth téri élményeiről diszkrét köhögések közepette.

A rendőrök könnygázt alkalmaztak a rájuk támadókkal szemben – adta hírül közleményében a rendőrség tegnap este. Mint ismeretes, a Kossuth téren az egyre agresszívebben viselkedő tüntetők megtámadták a rendőröket. A tüntetők nekimentek a rendőrsorfalnak, miközben zászlórúddal, üres flakonokkal dobálták a rendőröket. A rendőrség a sorfalára nehezedő nyomás visszaszorítása érdekében könnygázsprayt alkalmazott – írják a police.hu-n.

Kunhalmi bejelentkezése legfeljebb az Atv nézőire lehetett könnyfakasztó hatással, az MSZP amazonjáról első ránézésre senki meg nem mondta volna, hogy túl van élete első könnygáznyelésén. De milyen hatása is van a könnygáznak egy hétköznapi halandóra?

erős könnyezés, nyálfolyás, nehézlégzés, köhögés, légszomj, mellkasszorítás, súlyos fejfájás, szédülés, hányinger, nedves nyálkahártya, a szem és a bőr irritációja, vörösesség.

Kunhalmi ezek közül hogy, hogy nem, csak némi köhécselést valósított meg a kamera előtt, azt is mérsékelt hitelességgel.

Ha viszont a könnyezést és a nyálfolyást mégis produkálta korábban, akkor olyan sminktechnika birtokában van, amit kár volna magában tartania. Ha a politikában eddig nem is jött össze neki, a szinkronúszásban például tudna marandót alkotni sminkmesteri tapasztalatai átadásával: hogyan lehet természetes, ámde mindent kibíró sminket készíteni. Ellenzéki körökben manapság nagy divat az influenszerkedés, a vlogolás, Kunhalmi Ágnes ezen a téren is kibontakozhatna: megoszthatná könnygázbiztos, szupervízálló sminktitkait a néppel egy-egy oktatóvideó keretein belül. Ne feledjük, Kunhalmi az oktatáshoz is nagyon ért, nem véletlen ő az MSZP oktatáspolitikusa.