A kormány mindenben késlekedik, csak a hazug propaganda terjesztésében nem

Kunhalmi Ágnes: mára bebizonyosodott, hogy a járvány legfőbb gócpontjai az állami kórházak. A sikeres védekezésben pedig az emberek józan belátása és fegyelmezettsége volt a döntő valamint, hogy rákényszerítették Orbánt az iskolák bezárására.Az MSZP számára a magyar emberek élete, egészsége és megélhetésének biztonsága az első. Kérjük támogassák petíciónkat az emberek védelmében! https://mszp.hu/emberekvedelmebenAz állami kórházakat tartja a koronavírus-járvány gócpontjainak az MSZP országgyűlési képviselője. Kunhalmi Ágnes kedden, az MSZP Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatóján azon véleményét hangoztatta, hogy nem a kormányzati intézkedéseknek, hanem az emberek fegyelmezettségének és józan eszének köszönhető a járványgörbe ellaposítása. Március közepén lassult le a járvány terjedése, amikor az első megbetegedésekkor az emberek elkezdtek otthon maradni és maszkot varrtak maguknak, valamint kikényszerítették az iskolák bezárását – jelentette ki. Ha a Fideszen múlt volna, akkor talán még mindig nyitva lennének az iskolák, a maszkviselés ma sem lenne kötelező, sőt a kórházakból még mindig tesztelés nélkül küldenék vissza a betegeket az idősotthonokba – hangoztatta. Kunhalmi Ágnes közölte, a kormány hezitált a döntésekkel, minden intézkedést hetekkel korábban kért az ellenzék vagy Karácsony Gergely főpolgármester. A kormány azzal volt elfoglalva, hogy ostoba politikai játszmákba kezdjen és az idősotthonokra terelje a figyelmet a kórházakról – tette hozzá. Az ellenzéki képviselő azt mondta, a valódi gócpontok az állami kórházak voltak, az első fertőzés már március 6-án megtörtént ezekben az intézményekben, a kormány pedig nem tudott úrrá lenni a járvány terjedésén. Elmondta, a Nemzeti Népegészségügyi Központból kiszivárgott április 29-ei adat szerint a 2775 regisztrált fertőzött 31,6 százaléka volt kórházi, míg csak 26,1 százaléka volt szociális vagy egyéb otthonban élő fertőzött. Az MSZP-s képviselő szerint az, hogy nem tudott úrrá lenni a kormány a járvány felett a kórházakban, a többi között annak köszönhető, hogy az elmúlt tíz évben nagyon sok forrást elvontak az egészségügytől, valamint sokáig megfelelő védőfelszereléseik sem voltak az ott dolgozóknak.

Gepostet von MSZP am Dienstag, 19. Mai 2020
Hirdetés

Kunhalmi Ágnes kedden, az MSZP Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatóján azon véleményét hangoztatta, hogy nem a kormányzati intézkedéseknek, hanem az emberek fegyelmezettségének és józan eszének köszönhető a járványgörbe ellaposítása.

Március közepén lassult le a járvány terjedése, amikor az első megbetegedésekkor az emberek elkezdtek otthon maradni és maszkot varrtak maguknak, valamint kikényszerítették az iskolák bezárását – jelentette ki.

Ha a Fideszen múlt volna, akkor talán még mindig nyitva lennének az iskolák, a maszkviselés ma sem lenne kötelező, sőt a kórházakból még mindig tesztelés nélkül küldenék vissza a betegeket az idősotthonokba – hangoztatta.

Korábban írtuk

Kunhalmi Ágnes közölte, a kormány hezitált a döntésekkel, minden intézkedést hetekkel korábban kért az ellenzék vagy Karácsony Gergely főpolgármester. A kormány azzal volt elfoglalva, hogy ostoba politikai játszmákba kezdjen és az idősotthonokra terelje a figyelmet a kórházakról – tette hozzá.

Az ellenzéki képviselő azt mondta, a valódi gócpontok az állami kórházak voltak, az első fertőzés már március 6-án megtörtént ezekben az intézményekben, a kormány pedig nem tudott úrrá lenni a járvány terjedésén.

Elmondta, a Nemzeti Népegészségügyi Központból kiszivárgott április 29-ei adat szerint a 2775 regisztrált fertőzött 31,6 százaléka volt kórházi, míg csak 26,1 százaléka volt szociális vagy egyéb otthonban élő fertőzött.

Az MSZP-s képviselő szerint az, hogy nem tudott úrrá lenni a kormány a járvány felett a kórházakban, a többi között annak köszönhető, hogy az elmúlt tíz évben nagyon sok forrást elvontak az egészségügytől, valamint sokáig megfelelő védőfelszereléseik sem voltak az ott dolgozóknak.